KRC Haaltert : een blik op de toekomst
Voetbal is in Haaltert altijd een begrip geweest. Racing Haaltert werd opgericht in 1942, in het midden van de tweede wereldoorlog (!). Na vijftig jaar werd dan ook de titel koninklijke toegevoegd en werd het KRC Haaltert. Vandaag bestaat de club dus al meer dan 70 jaar! Al die tijd waren we een vaste waarde in de hogere provinciale reeksen, met een uitschieter in eerste provinciale in de periode 1980-1988. Het voetballandschap is echter de laatste decennia serieus veranderd, en het is niet eenvoudig om als club-onder-de-kerktoren stand te houden. Rondom ons zagen we al verschillende mooie clubs verdwijnen, zelfs dit seizoen nog. In Haaltert is er de laatste 5 jaar bewust gekozen om sportief een stap terug te zetten en de club klaar te stomen voor de toekomst. Dit dankzij de vernieuwing van de VZW en de aanstelling van een nieuw bestuur. Achter de schermen is het meeste werk nu gebeurd, en wordt het tijd dat we ons oog richten op de toekomst, waarin we ook sportief terug een club van betekenis willen worden in de provincie. Het is dan ook met enige trots dat we u ons project “ KRC 2020” (spreek uit “twintig-twintig”) voorstellen, waarin we een scenario trachten te schrijven om de club in deze termijn terug naar tweede provinciale te brengen.Onze visie

Voetbal blijft een belangrijk sociaal gebeuren binnen elke gemeente. Een gebeuren dat nog altijd heel wat mensen mobiliseert: van de allerkleinste spelertjes en hun familie tot de trouwe supporters die graag nakaarten over een match aan de toog van hun stamcafé. Met zijn meer dan 15.000 inwoners is er in groot-Haaltert zeker nood aan één of meerdere mooie provinciale clubs. En KRC Haaltert, met terreinen aan de Dreef te Haaltert, letterlijk bijna in de schaduw van de kerktoren, biedt hiervoor zeker de nodige mogelijkheden. Maar het is niet enkel de bedoeling om een eerste ploeg terug in de hogere regionen te brengen! Gedurende de voorbije 5 jaar is er ook een stevige jeugdwerking op poten gezet. Dit met als uitvalsbasis de terreinen op Ede. Het aantal jeugdspelers is in die periode gegroeid van een 40-tal tot meer dan 120! Hierdoor kunnen we ons tot een van de grootste sportclubs rekenen in groot-Haaltert. Door het aanbod van een volledig gamma jeugdploegjes is stilaan ook de aansluiting met de seniors verzekerd. Het is immers ook onze bedoeling dat talentvolle jeugdspelers zich kunnen ontwikkelen tot volwaardige kandidaten voor onze eerste ploeg. Het is de bedoeling om de groei van de club zowel organisatorisch als sportief te bestendigen. Vandaar ons project KRC 2020.

Nieuw boek over KRC Haaltert 1942-2017

Herbeleef de exploten van ‘Nestjen de kieper’, Roger en Octaaf Hoebeeck, ‘Kek zennen Tier’, Julien Van Der Gucht, John Payne, de Van der Vekens, Impens, ‘Prilleken’, Hassan en andere rood-groene helden. Naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van de voetbalclub Racing Haaltert brengt de Heemkundige Kring dit boek over de club uit. Oud-speler Alex Van der Veken en Marcel Baetens reconstrueren de volledige geschiedenis van ‘de Racing’, en zelfs van de voorgangers Sinco en Hoger Op. Voor elk seizoen (van 1942 tot 2017) werden de ploegen in de reeks van RC Haaltert teruggevonden, de namen van de spelers en ook de eindrangschikking. Met 85, vaak unieke, foto’s van toen.